Rondleiding Historische Tuin Schoonoord

Beste grienden- en poldervrienden,

Tuin Schoonoord ligt verscholen aan de Kievitslaan 8, naast Het Park in Rotterdam, schuin tegenover de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum. Het imposante smeedijzeren hek met de woorden Schoon en Oord vormt de entree van het park. De tuin is 1,2 hectare groot en bevat een rijke verzameling aan flora en fauna. 
De tuin is lang in het bezit geweest van de familie Mees. Begin jaren ‘70 besloten de erven om hun familietuin vrij toegankelijk te maken. In 1996 heeft de familie de tuin overgedragen aan Stichting Schoonoord zodat liefhebbers nu en in de toekomst van de tuin kunnen genieten. Met aandacht voor de monumentale en ecologische waarde van de tuin streeft de stichting naar het duurzame behoud van deze stilteplek nu en in de toekomst. Door haar historische elementen, unieke ligging en bijzondere beplanting is Tuin Schoonoord in 2000 aangewezen als beschermd Rijksmonument.

U kunt zich voor deze excursie aanmelden via: activiteiten@carnissegrienden.nl
met vermelding van uw telefoonnummer. Deelname voor leden is gratis. Zij hebben voorrang bij inschrijving. Voor niet-leden zijn de kosten € 10,00. Als u tijdens de excursie aangeeft lid te willen worden, vervalt dit bedrag en betaalt u € 10,-- lidmaatschap voor dit jaar.

We verzamelen op 3 augustus om 10.00 uur bij het ingangshek van de tuin aan de Kievitslaan 8. De rondleiding duurt 1½ á 2 uur en wordt gegeven door een gids van Gilde Rotterdam. Vanwege het terrein is de rondleiding helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid: Per auto, betaald parkeren in de omgeving.
Openbaar vervoer: Metro tot halte Leuvehaven, daarvandaan tramlijn 8 richting Spangen tot halte Kievitslaan. Of lopend vanaf station Leuvehaven, ca 12 minuten. N.B. t/m 25 augustus rijdt metrolijn D in beide richtingen een ingekorte route tussen Rotterdam Centraal en Slinge. Vanuit Rhoon en Poortugaal kan gebruik worden gemaakt van pendelbus 709 tussen Zuidplein en Hoogvliet.

Met vriendelijke groet,
Connie Feijen